ب مثل بازنشستگی . نقطه سر خط

هر پایانی آغازی ا ست نقطه سر خط

ب مثل بازنشستگی . نقطه سر خط

هر پایانی آغازی ا ست نقطه سر خط

خوشبختی را با پول می‌توان خرید، آنهم بسیار ارزانتر از آنچه فکرش را می‌کنید!

بله درست است، شادی و خوشبختی را می توان خرید! اگرچه هیچگونه مرکز خرید وب سایت و یا فروشنده ای برای آن وجود ندارد.
یک ضرب المثل چینی می گوید: اگر خوشبختی را برای یک ساعت می خواهید، چرت کوتاهی بزنید. اگر خوشبختی را برای یک روز می خواهید به ماهیگیری بروید. اگر خوشبختی را برای یک ماه می خواهید ازدواج کنید. اگر خوشبختی را برای یک سال می خواهید وارث ثروتی شوید، اما اگر خوشبختی را برای یک عمر می خواهید به دیگران کمک کنید.
برای رسیدن به خوشبختی و پول در کنار هم:
دنبال آنچیزی باشید که روح شما را تغذیه می کند. هنگامی که چنین چیزی را بیابید خودتان متوجه خواهید شد زیرا هیجان آن را با تمام وجود حس خواهید کرد. کمک به کودکان مورد بی سرپرست، بی خانمان ها، و انجام کارهای خیرخواهانه و داوطلبانه از این کارها هستند. هریک ازین تجربیات شما را به سمتی سوق خواهد داد که حتی تصورش هم برایتان مشکل خواهد بود.
همه ما البته دوست داریم و دلمان می خواهد که به دیگران کمک کنیم اما برای انجام آن تنبلی می کنیم. و یا اینکه به خود می گوییم فلان زمان که برسد، و وقتی به همه اهدافمان رسیدیم شروع کنیم به انجام کارهای خیرخواهانه و عام المنفعه. اما، عمر ما محدود است و برای حرکت در راه رسیدن به خوشبختی، یک ساعت بعد هم دیر است. بنابراین، برای اینکه بتوانید در این راه شروع به حرکت کنید، کارهای زیر را انجام دهید:
یکبار در هفته:
یعنی اختصاص یک ساعت در هفته یا حقوق یک ساعت کاری یا هر مقداری که صلاح می دانید به امور خیریه، یا هر جایی که دوست دارید.
زمانبندی کنید:
پس از متعهد شدن برای انجام کاری، برای اطمینان از انجامش، آن را در روزشمار تلفن و یا بر روی دست خود و یا هر طور که شما را ملزم به انجام آن می کند ثبت کنید زیرا اگر زمان را در نظر نگیرید فرصت را از دست می دهید.
بیشتر از آنچه فکر می کنید برای بخشیدن دارید:
زمان، استعداد و پول. فقط کافیست بدانید برای بخشش کدامیک آماده اید. آیا کارشناس روابط عمومی هستید و می توانید ساعاتی در هفته را به اشتغال در این زمینه بدون چشم داشت بپردازید؟ این یعنی بخشیدن وقت و توانایی یا اگر مقداری از ثروتتان را بخشیده اید که همگی امور خیر هستند.
دیگران را نیز سهیم کنید:
همکارانتان را نیز ترغیب کنید تا مشارکت کنند این کار نه تنها جالب است بلکه موجب می شود تا همکارانتان را در محل کارتان نیز در ارتقا امور معنوی و اخلاقی محیط کارتان سهیم کنید.
مادامیکه شما تصمیم می گیرید تا سرمایه، انرژی و زمان گرانبهای خود را صرف امر خیری کنید یکی از بزرگترین درسهای زندگیتان را میگیرید: بخشش یعنی گرفتن. پس ببخشید تا به شما ببخشند. درست است که همگی مشغله های زیادی داریم اما اختصاص یک ساعت در هفته یا چند ساعت در ماه به امور داوطلبانه امری دور از ذهن نیست، چراکه فعالیتهایی ازین قبیل تجربیاتی را به همراه میاورد که زندگیتان را در ابعادی غیرقابل تصور تغییر می کند. بله که خوشبختی را می توان خرید و این امر با کمک به دیگران حاصل می شود

من و یک اندیشه

امروز که از خواب بیدار شدم از خودم پرسیدم
زندگی چه می گوید؟

جواب را در اتاقم پیدا کردم،

سقف گفت : اهداف بلند داشته باش

پنجره گفت : دنیا را بنگر...

ساعت گفت : هر ثانیه با ارزش است

آیینه گفت : قبل از هر کاری به بازتاب آن بیندیش

تقویم گفت : به روز باش

در گفت : در راه هدف هایت سختی ها را هُل بده و کنار بزن

و زمین گفت : با فروتنی نیایش کن

نیمه ی پر لیوان

salamati.bmpخدا را شکر که تمام شب صدای خرخر همسرم را می شنوم. این یعنی او زنده و سالم در کنار من خوابیده است.
خدا را شکر که دختر نوجوانم همیشه از شستن ظرفها شاکی است. این یعنی او در خانه است و در خیابانها پرسه نمی زند.
خدا را شکر که مالیات می پردازم. این یعنی شغل و درآمدی دارم.
خدا را شکر که باید ریخت و پاشهای بعد از میهمانی را جمع کنم. این یعنی در میان دوستانم بوده ام.
خدا را شکر که از خستگی از پای می افتم. این یعنی توان سخت کار کردن را دارم.
خدا را شکر که سر و صدای همسایه را می شنوم. این یعنی می توان بشنوم.
خدا را شکر که این همه شستنی و اطو کردنی دارم. این یعنی من لباسی برای پوشیدن دارم.
خدا را شکر که هر روز صبح باید با زنگ ساعت بیدار شوم. این یعنی من هنوز زنده ام.
خدا را شکر که گاهی اوقات بیمار می شوم. این یعنی به یاد می آورم اغلب اوقات سالم هستم.
خدا را شکر که خرید هدایای سال نو جیبم را خالی میکند. این یعنی عزیزانی دارم که می توانم برایشان هدیه بخرم.

اصول بهره ‏ورى در کارها از منظر قرآن و روایات

یکم  خرداد  ماه روز بهره وری و بهینه سازی مصرف گرامی باد

اصول بهره ‏ورى در کارها از منظر قرآن و روایات

1. پویایى و تلاش : ارزش و کرامت انسان، در گرو تلاش و کوشش سازنده است. امام على علیه‏ا لسلام مى‏فرماید: «ارزش هر کس به اندازه همت اوست.» قرآن کریم نیز انسان را به کوشش دعوت مى‏کند: «وَأَنْ لَیْسَ لِلْإِنسَانِ إِلاَّ مَا سَعَى؛ و اینکه براى انسان بهره‏اى جز سعى و کوشش او نیست». (نجم: 39)

2. مبارزه با بى ‏کارى و تنبلى : قرآن و روایات و سیره معصومین علیهم‏السلام از افراد جامعه مى‏خواهند با دورى از بى‏کارى و تنبلى، براى جامعه خود مفید باشند. خداوند مى‏فرماید: «شب را مایه پوشش و استراحت شما و روز را مایه کسب و معاش شما قرار داده‏ایم.» (نبا: 10 و 11) بنابراین روز زمان کار و تلاش و دورى از تنبلى و خواب است. رسولخدا صلى ‏الله‏علیه‏و‏آله فرمود: «اگر تنبل باشى، از اداى حق باز مانى.» نیز امام على علیه‏السلام مى‏فرماید: «آفت کار، تن‏آسایى است».

3. شناخت ارزش وقت: در فرهنگ اسلامى هیچ فرد بى‏مسئولیتى وجود ندارد؛ همه باید در برابر سرنوشت خود و دیگران پاسخگو باشند و از همگان از نعمت‏هایى که دارا بوده‏اند سؤال مى‏شود: «ثُمَّ لَتُسْأَلُنَّ یَوْمَئِذٍ عَنْ النَّعِیمِ؛ سپس در آن روز (همه شما) از نعمت‏هایى که داشته‏اید بازپرسى خواهید شد!» (تکاثر: 8). امام على علیه ‏السلام مى‏فرماید: «همواره کارى را انجام ده که در قبالش سؤال مى‏شوى».

4. هدف‏گذارى، برنامه‏ریزى و عمل  :دین اسلام، دین هدف «اَفَحَسِبتُم اَنَّما خَلَقناکُم عَبَثا»، برنامه «اُوصِیکُم بِتَقوَى اللّه‏ وَ نَظمِ اَمرِکُم» و عمل «لِمَ تَقُولُونَ مَا لا تَفعَلُون» است و پیروان راستینش همواره به این سه خصلت نیکو آراسته‏اند.

5. مدیریت زمان : در فرهنگ اسلامى، بهره‏ورى تنها در معیارهاى اقتصادى و مالى خلاصه نمى‏شود، بلکه استفاده بهینه از زمان نیز مد نظر است. امام على علیه‏السلام مى‏فرماید: «کار هر روز را در همان روز انجام بده؛ زیرا هر روز کارى مخصوص به خود دارد.» همچنین ایشان مى فرماید: «بکوشید تا لحظه‏هاى زندگى‏تان چهار قسمت داشته باشد: یک قسمت براى مناجات با خدا و یک قسمت براى کسب معاش و یک قسمت براى معاشرت با برادران و معتمدینى که شما را به عیوبتان آگاه مى‏کنند و با شما در ظاهر و باطن از سر اخلاص برخورد مى‏کنند و بخشى را نیز به خوشى‏هاى حلال خود اختصاص دهید. [بدانید که] با این قسمت بر سه قسمت دیگر قدرت مى ‏یابید».

6. محاسبه عملکرد: از رسول اکرم صلى ‏الله‏علیه‏و‏آله نقل شده که فرمودند: «بنده (انسان) مؤمن حساب نمى‏شود مگر اینکه نفس خود را چنان محاسبه کند که گویى شریک از شریک خود حساب مى‏کشد و مولى از بنده خود».

7. دقت و اتقان: رسول خدا صلى ‏الله‏علیه‏و‏آله درباره محکم کارى مى‏فرماید: «هرگاه یکى از شما کارى انجام مى‏دهد، بر اوست که آن را محکم و استوار به انجام رساند».

8. دورى از اهمال کارى : انسان مسلمان به شدت از هرگونه اهمال و سستى نهى شده است. حضرت رسول صلى‏الله‏علیه‏و‏آله مى‏فرماید: «از اهمال بپرهیز؛ که تو براى امروز زنده‏اى، نه براى فردا. اگر فردایى بود، فردا نیز مثل امروز باشد و اگر فردایى نبود، از اهمال و سستى پشیمان خواهى بود».

9. تقسیم کار: امروزه تقسیم کار، یکى از عوامل اساسى پیشرفت و بهره‏ورى در امور است. در فرهنگ اسلامى نیز بر این عامل ارزشمند در بهره‏ورى تأکید شده است. حضرت على علیه‏ا لسلام در نامه‏اى به امام حسن علیه‏السلام این مهم را چنین یادآور مى‏شود: «کار هر کدام از خدمت‏کارانت را معین کن که او را در برابر آن مسئول بدانى. تقسیم کار موجب مى‏شود کارها را به یکدیگر وانگذارند و در خدمت سستى نکنند».  امام على علیه‏السلام مى‏فرماید: «کسى که به کارى سرگرم شود که مهم نیست، کار مهم‏تر را از دست مى‏دهد».

11. پشتکار:  امام على علیه‏ السلام مى‏فرماید: «بر تو باد مداومت در عمل».

12. انضباط کارى : امام على علیه‏ السلام : «شما و همه فرزندانم و کسانم و آن کسى را که نامه من بدو رسد، سفارش مى‏کنم به ترس از خدا و نظم در کارها».

13. مشارکت و تعاون: در فرهنگ اسلامى مشارکت تحت عنوان تعاون مطرح شده است. خداوند در قرآن مى‏فرماید: «وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَى؛ و در نیکوکارى و پرهیزکارى با یکدیگر همکارى کنید.» (مائده: 2) همچنین على علیه‏السلام مى‏فرماید: «بر شما باد پیوند و همراهى با یکدیگر، و پرهیز از جدایى و دورى از همدیگر».

14. به کارگیرى نیروهاى امین : رسول خدا صلى ‏الله‏علیه‏و‏آله مى‏فرماید: «در استخدام کارکنان و فرماندهان، هیچ‏گونه شفاعتى را نپذیر، مگر شفاعت و کفایت امانت را».

15. پیش‏گیرى از اسراف: امام صادق علیه‏ السلام مى‏فرماید: «خداى، عزّ و جلّ، میانه‏روى را دوست و اسراف را ناپسند مى‏دارد؛ حتى دور انداختن هسته خرما یا میوه‏اى، اگر به کار آید و نیز دور ریختن آب اضافى».